Faceți căutări pe acest blog

Dulceata de smochine





Ingrediente:
  • 2 kg smochine
  • 2 kg zahar
  • 200 ml apa
  • zeama de la o lamaie
  • esenta de vanilie (sau o pastaie de vanilie)





Mod de preparare:

 Taiem coditele de la smochine, le spalam si le lasam la scurs aproximativ 10 minute.


Intr-o cratita pregatim siropul, punem apa cu zaharul si esenta de vanilie la fiert pentru aproximativ 30 de minute. (amestecam din cand in cand)
Cand siropul este gata (siropul este legat) adaugam smochinele si amestecam cu grija pentru a nu zdrobi fructele. Dupa 10 minute adaugam zeama de lamaie si lasam totul la foc mediu pentru alte 40 de minute.
Intr-o farfurie se pune putina apa rece, peste apa se pune cu lingura 2-3 picaturi din dulceata, daca se imprastie rau, dulceata nu este inca gata.
Eu sterilizez borcanele cu dulceata asa ca siropul il las mai putin la fiert.

Intr-o oala mare pune un prosop (pentru a nu se sparge borcanele), apoi borcanele si apa cat sa ajunga pana la capace. Le lasam la foc mediu pentru 40-50 de minte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu