Ingrediente:
- 2,5 kg cirese fara samburi
- 2 kg zahar
- 100 ml apa (eu adaug apa pt ca imi place dulceata zemoasa)
- 200 ml zeama de lamaie (zeama de lamaie se adauga dupa gust)
- esenta de vanilie
Mod de preparare:
Punem zeama de lamaie si zaharul peste cirese, amestecam si le lasam la frigider pentru 12 ore.
Apoi punem ciresele la fiert adaugam apa si esenta de vanilie.. Le lasam la foc mediu pentru aproximativ doua ore, mestecand din cand in cand.
Pentru a verifica daca dulceata este gata punem pe o farfurie o lingurita de dulceata, o lasam sa se raceasta si verificam daca s-a legat.
Intr-o oala mare pune un prosop (pentru a nu se sparge borcanele), apoi borcanele si apa cat sa ajunga pana la capace. Le lasam la foc pentru aproximativ 30 de minute din momentul cand a inceput sa fiarba apa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu